Privacy

Privacy beleid persoonlijke gegevens

We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij in sommige gevallen gegevens nodig hebben en waar we ze voor gebruiken. We leggen het graag aan je uit.

Wanneer je onze website bezoekt laat je daarmee bij ons persoonlijke gegevens achter. Persoonlijke gegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu, zoals je naam of e-mailadres die je achterlaat wanneer je een contactformulier op onze website invult of je surfgedrag op onze website. We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij deze gegevens nodig hebben en waar we ze voor gebruiken. We leggen het graag aan je uit. Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben, laat het ons dan weten door contact op te nemen met onze klantenservice of door ons een mailtje te sturen naar RAPinfo@traprap.nl

Hoe RAP jouw gegevens beschermt
De persoonsgegevens die jij bij ons achterlaat beschermen wij met behulp van verschillende technieken. Daarnaast zorgen we dat ook binnen RAP alleen de mensen die je gegevens nodig hebben ze kunnen zien. Zo zorgen we ervoor dat mensen die niks met je gegevens te maken hebben, er ook niet bij kunnen. Geven we je gegevens aan iemand anders – je leest hieronder waarom en wanneer we dat doen – dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij en ze alleen gebruikt voor het doel waarvoor hij ze heeft gekregen. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice of RAPinfo@traprap.nl

Welke gegevens gebruikt RAP van jou en waarom?
Wij gebruiken je gegevens voor verschillende doelen. Deze doelen leggen we hieronder uit. Wij gebruiken daarbij de van jouw ontvangen gegevens, maar ook de door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over je bezoek aan onze website.

Je RAP registreren
Wanneer je een RAP e-bike hebt gekocht, kan je deze op onze website registreren. Hiermee registreer je je RAP voor de standaard garantie van twee jaar en zodat wij je in de toekomst gemakkelijk van service kunnen voorzien. Deze gegevens slaan wij op in onze service database.

Deze gegevens hebben wij nodig zodat onze service afdeling je snel kan helpen bij eventuele problemen of vragen. Aan de door jou ingevulde gegevens zien zij namelijk snel om welk model e-bike het gaat zodat ze je sneller een passende oplossing kunnen bieden. Dit geldt ook voor als je de fiets bij een dealer koopt. De gegevens die je hiervoor bij ons invult zijn je naam, gewenste aanhef, e-mailadres, adres, telefoonnummer, het frame- en accunummer van jouw RAP, waar je de RAP hebt gekocht en op welke datum.

Wij verlenen jou graag de beste service. Daarom bewaren wij je gegevens zolang je een RAP bezit en dus klant bij ons bent. Wanneer wij al tien jaar lang geen contact meer met je hebben gehad verwijderen wij je persoonsgegevens. Daarnaast kun je op ieder moment contact met ons opnemen om deze eerder te laten verwijderen.

Service aanvraagformulier
Wanneer er onverwacht een probleem is ontstaan waar je onze hulp bij nodig hebt, kun je contact met onze service afdeling opnemen via het service aanvraagformulier. Bij het invullen van dit formulier vragen wij om verschillende persoonsgegevens en hef factuur- en/ of framenummer van je fiets of onderdeel, de factuurdatum van de aanschaf van het product en natuurlijk een omschrijving van je probleem.

Net als bij het registreren van je fiets slaan wij ook de gegevens van het service aanvraagformulier op in onze service database. Hierdoor heeft onze service afdeling alle informatie snel bij de hand om jou de beste service te bieden. Wij bewaren je gegevens zolang je een klant bij ons bent. Wanneer wij al tien jaar lang geen contact meer met je hebben gehad verwijderen wij je persoonsgegevens. Daarnaast kun je op ieder moment contact met ons opnemen om deze eerder te laten verwijderen.

Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

Bezorgdiensten
Wanneer je je RAP geregistreerd hebt of het service aanvraagformulier hebt ingevuld, slaan we deze informatie op om je service te verlenen. Heb je in de toekomst een probleem waar wij je eenvoudig mee kunnen helpen door een artikel op te sturen, zoals bijvoorbeeld een extra handleiding of een nieuw filter, dan delen wij je adresgegevens met onze distributiepartners zoals PostNL zodat het pakketje bij jou aankomt.

Zakelijke klanten en dealers
Ook van onze zakelijke klanten en partners slaan wij gegevens van de contactpersoon op. Zijn het gegevens van personen, dan behandelen we deze gegevens net zoals die van onze andere klanten.

Andere partijen
Wanneer wij de hulp van andere partijen nodig hebben voor overige doeleinden, hebben deze partijen hiervoor soms persoonsgegevens nodig. Wij delen deze gegeven alleen wanneer het noodzakelijk is om het vastgestelde doel te bereiken. Wij verkopen je gegevens nooit, en zorgen dat de derden partijen waar wij ze mee delen hier net zo zorgvuldig mee omgaan als wij dat doen.

De overheid
Het kan soms voorkomen dat wij persoonsgegevens moeten doorgeven aan de overheid. Dit kan zich voordoen wanneer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, de gegevens nodig hebben om hun taken uit te voeren. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kan het voorkomen dat bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van onderzoek.

Jouw bewaarde gegevens
Wij bewaren jouw persoonlijke gegevens. Jij hebt dan ook het recht om uitleg te krijgen over welke persoonsgegevens wij hebben en wat we daarmee doen, in te zien welke persoonsgegevens wij precies bewaren, je persoonsgegevens te wijzigen wanneer deze niet meer kloppen, je persoonsgegevens te laten verwijderen en je toestemming voor bijvoorbeeld de nieuwsbrief of het plaatsen van cookies in te trekken. Wil je één van deze rechten uitoefenen, dus bijvoorbeeld je persoonsgegevens wijzigen omdat ze niet kloppen, neem gerust contact met ons op via info@traprap.nl, hier kan je ook terecht voor overige vragen. We zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren, dit zal altijd binnen twee weken zijn.

Wel willen wij natuurlijk zeker weten dat jij het bent, wanneer je ons vraagt om je persoonsgegevens te wijzigen, in te zien of te verwijderen. Om hier zeker van te zijn kunnen wij vragen om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Zorg er wel voor dat je bij deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het identiteitsbewijs), documentnummer en persoonsnummer zwart maakt. Deze informatie hebben wij namelijk niet nodig. Wij zullen de kopie direct verwijderen nadat wij je verzoek hebben beantwoord.

Ben je het niet eens met de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan? Graag lossen wij dit samen met jou op, neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Echter, je hebt ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact opnemen
Je kunt contact met ons opnemen via:

RAP elektrische fietsen
Siriusstraat 41
5015 Bt Tilburg
Nederland

Telefoon     : 013-5448618
E-mail         : info@traprap.nl
KvK            : 51436701

Scroll naar top